Events
 
Observació astronòmica a la Fundació Miró [NOT TRANSLATED]
 
Location
Date
00/00/0000 - 00/00/0000
 
La Fundació Joan Miró, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona i el Parc Astronòmic Montsec, ha organitzat una sessió pública d'observació del cel.

L'observació, gratuïta, i amb places limitades, tindrà lloc el dissabte 30 d'abril a les 21:30 dins l'acció sobre l'àmbit de la col·lecció "Violència i evasió" a les terrasses de la Fundació Miró.

museumiro

"L'espectacle del cel em commou. Em sento commogut quan veig en el cel immens una lluna creixent o el sol" (Joan Miró, 1959).

L'activitat té com a punt de partida l'interès de Miró pels cossos celestes, tal i com demostra la Col·lecció de la Fundació, especialment l'àmbit "Violència i evasió". La sessió d'observació permetrà als visitants descobrir la coloració diversa dels estels, distingir estrelles dobles o entendre què són els cúmuls globulars i els cúmuls oberts.

El públic es distribuirà en diferents franges horàries per evitar aglomeracions i poder observar el cel a ull nu i amb telescopi amb tota tranquil·litat.

De 21.30 a 23.30 h els assistents poden sumar-se a les visites comentades a la col·lecció Joan Miró.

Els astrònoms que guiaran l'observació pertanyen al Departament de Física Quàntica i Astrofísica de la Universitat de Barcelona, l'Institut de Ciències del Cosmos (IEEC-UB) i el Parc Astronòmic Montsec.
[NOT TRANSLATED]
 
Attached Documents
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya