Events
 
Dilluns de Ciència: l’Univers vist pels satèl·lits. Estel Cardellach: “Mirant el món amb GPS” [NOT TRANSLATED]
 
Location
Date
15/02/2016 - 15/02/2016
 
El proper dilluns 15 de febrer a les 18:30, la sala d'actes de la Residència d'investigadors del CSIC a Barcelona acull la conferència "Mirant el món amb GPS" a càrrec de la investigadora de l'ICE (IEEC-CSIC), Estel Cardellach. La xerrada s'emmarca en el cicle de conferències 'Dilluns de ciència: l'Univers vist pels satèl·lits'.

Els senyals de navegació per satè?lit, com ara els transmesos per la conste?lació GPS, contenen informació valuosa del medi pel qual es propaguen (l’atmosfera), com també de les superfícies en què es reflecteixen (oceans, gels polars, certs terrenys...). Els científics fa més de vint anys que desenvolupen noves tècniques per extreure informació del sistema Terra (meteorologia, oceanografia, clima) utilitzant aquests senyals. El grup d’observació de la Terra de l’Institut de Ciències de l’Espai ha estat pioner en algunes d’aquestes tècniques, com ara la reflectometria GPS i les radio-ocultacions. El març del 2016 es preveu el llançament del primer satè?lit espanyol d’observació de la Terra, PAZ, on aquest grup experimentarà amb un nou concepte de mesura de la pluja intensa basat en senyals GPS (experiment ROHP-PAZ). A la conferència s’explicarà planerament com funcionen els GPS, com es poden utilitzar per monitoritzar la Terra, i detalls i aventures de la nova missió espacial.

Per veure la conferència en temps real cliqui aquí:

Més informació:

[NOT TRANSLATED]
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya