Events
 
Alicia Sintes: “Les ones gravitacionals: les noves missatgeres de l’Univers” [NOT TRANSLATED]
 
Location
Date
09/03/2016 - 09/03/2016
 
El proper dimecres 9 de març a les 19:30, l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de Ciències de la Ciutat les arts i les ciències (València) acull la conferencia: “Les ones gravitacionals: les noves missatgeres de l’Univers” a càrrec de la investigadora de la Universitat de les Illes Baleras (UIB) i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya.

El segle passat va ser testimoni d'enormes avanços gràcies a l'observació de la radiació electromagnètica. Les ones gravitacionals, ondulacions en el teixit de l'espai-temps, són ara les noves missatgeres que ens permetran obrir una nova finestra al cosmos que podrien revolucionar la compressió de l'univers en què vivim.

Les ones gravitacionals van ser detectades, de forma directa, per primera vegada pels detectors LIGO, en EE.UU., el 14 de setembre del 2015. Estes arribaven a la Terra procedents d'un esdeveniment catastròfic en el distant univers. Açò confirma una important predicció de la teoria de la relativitat general d'Albert Einstein de 1915, i obri una nova finestra sense precedents en el cosmos.

La conferència serà impartida per Alicia M. Sintes Olives, del departament de Física & IAC3 - Universitat dels Illes Balears & Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). La física és la responsable principal del Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat dels Illes Balears, únicequip espanyol que ha participat en l’estudi Advanced LIGO.

Més informació: [NOT TRANSLATED]
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya