Events
 
Dilluns de Ciència: l’Univers vist pels satèl·lits. Ignasi Ribas: “Cercant una nova Terra” [NOT TRANSLATED]
 
Location
Date
14/03/2016 - 14/03/2016
 
El proper dilluns 14 de març a les 18:30, la sala d'actes de la delegació del CSIC a Catalunya acull la conferència "Cercant una nova Terra" a càrrec de l'investigador de l'ICE (IEEC-CSIC), Ignasi Ribas. La xerrada s'emmarca en el cicle de conferències 'Dilluns de ciència: l'Univers vist pels satèl·lits'.

Hi ha altres éssers vius a l’Univers? Quant trigarem a trobar altres planetes com el nostre? Com sabrem si estan habitats? Aquestes són preguntes que no deixen indiferent ningú. El més engrescador és que la ciència està a un pas de poder-hi donar resposta. A data d’avui coneixem uns 2.000 planetes que orbiten altres estrelles, i la Natura ens ha revelat una riquesa de sistemes planetaris que mai no hauríem imaginat. Això ha estat gràcies al desenvolupament de tècniques per aconseguir mesurar la velocitat, la brillantor i la posició de les estrelles amb una precisió exquisida. En aquesta conferència es farà un repàs dels mètodes que ens permeten descobrir exoplanetes i es descriuran les darreres troballes més espectaculars. També es presentaran missions espacials i projectes, en especial aquells en què participa l’Institut de Ciències de l’Espai, que han de permetre continuar aquesta gran revolució científica per arribar a descobrir planetes semblants a la nostra Terra.

Més informació a: [NOT TRANSLATED]
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya