Events
 
Trànsit de Mercuri el 9 de maig. Activitats [NOT TRANSLATED]
 
Location
Date
09/05/2016 - 09/05/2016
 
L' Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (IEEC-UB) i el departament de Física Quàntica i Astrofísica retransmetrà en directe el Trànsit de Mercuri el proper 9 de maig per internet i té prevista l'organització de diverses activitats a peu de carrer.

Els trànsits de Mercuri per davant del Sol succeeixen unes 14 vegades per segle i es donen quan l'òrbita del planeta Mercuri creua la de la Terra. Això passa al maig i al novembre. La diferència principal entre les dues temporades és que en els trànsits de Maig Mercuri està mes prop de la Terra i el seu diàmetre és una mica més gran que durant els trànsits de novembre.

Per observar el trànsit de Mercuri és necessari l’ús d’un telescopi i NO es pot mirar directaments al Sol. El 9 de Maig S'instal·laran dos telescopis davant del Palau Reial de la Diagonal de Barcelona per facilitar l'observació del trànsit.

Més informació [NOT TRANSLATED]
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya