Events
 
Dilluns de Ciència. Josep Manel Carrasco: “Les primeres dades de la missió Gaia” [NOT TRANSLATED]
 
Location
Date
24/10/2016 - 24/10/2016
 
El pròxim dilluns 24 d'octubre a les 18:30, el cicle Dilluns de Ciència de la Residència d'Investigadors del CSIC a Barcelona acollirà la conferència "Les primeres dades de la missió Gaia" a càrrec de Josep Manel carrasco, investigador de l'Institut de Ciències del Cosmos (IEEC-UB).

Gaia ha estat dissenyada per completar el mapa 3D més precís i complet de la nostra galàxia. Les primeres dades publicades el passat 14 de setembre contenen les posicions i magnituds obtingudes durant el seu primer any de missió nominal (d’un total d’almenys cinc anys) per més de mil milions d’objectes. A més, per a dos milions d’estrelles en comú amb Tycho-2 ja s’han pogut determinar també les seves para?laxis i moviments propis. Utilitzant dades dels pols eclíptics es publiquen també les corbes de llum per a un conjunt d’estrelles variables de tipus RR Lyrae i Cefeides. A més, durant el seu escombratge continu del cel, Gaia també ha pogut detectar fonts que canvien sobtadament la seva lluentor (supernoves, microlents, AGNs...), les alertes fotomètriques.

Emissió en streaming [NOT TRANSLATED]
Generalitat de CatalunyaUniversitat de BarcelonaUniversitat Autònoma de BarcelonaUniversitat Politècnica de CatalunyaConsejo Superior de Investigaciones CientíficasCentres de Recerca de Catalunya